اجرای سینماسیار در جشنواره کودک
نقاط محروم هم باید از موهبت جشنواره برخوردار شوند
سینماآنلاین: نشست خبری دبیر سیودومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان امروز سهشنبه پانزدهم مرداد ماه در بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سینماآنلاین، علیرضا تابش در این نشست خبری در پاسخ به سینما آنلاین درباره اجرای برنامه سینماسیار در ایام جشنواره کودک در محرومترین نقاط کشور و منتفی شدن یا نشدن آن، گفت: به پیشنهاد مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران، امسال در حال تدارک برنامه سینمای سیار در مناطق محروم و مناطق سیلزده و نقاط مرزی کشورهستیم با نمایش فیلمهای خاطرهانگیز، شاد و موزیکالی که حق رایتشان در اختیار بنیاد سینمایی فارابی است.
وی با تاکید براینکه ما از پیشنهاد انجمن استقبال کردیم و مانعی هم بر سر راه ما وجود افزود: تلاش ما بر این است که حتی شهرهای مصیبتزده و محروم هم بتوانند از موهبت جشنواره برخوردار شوند. شعار امسال ما این است که «رویای کودکان سیلزده را بسازیم». در ستاد جشنواره در اصفهان نیز برنامههایی پیشبینی شده که به نوعی همدلی و همراهی جامعه سینمایی به خصوص سینماگران کودک و نوجوانان را با خانواده کودکان سیلزده ابراز کنیم.
تابش با آرزوی موفقیتهای بیشتر برای سینمای کودک و نوجوان باشیم درباره برنامههای این دوره ابراز کرد: همه تلاش ما این بوده که روند جشنواره در اصفهان و تهران بر اساس برنامه پیش برود و در بخش بینالملل و بخش ملی، با جستجوو انتخاب فیلمهای مناسب، بتوانیم جشنوارهای در خور کودکان ایران زمین داشته باشیم.
دبیر سیودومین جشنواره کودکان و نوجوانان اولین تحول این دوره را تغییر نگرش در آثار عنوان کرد و اضافه کرد: این یک واقعیت است که مدیران سینمایی چه در بنیاد فارابی و چه در دبیرخانه جشنواره حس میکنند که هر گونه رفتار و تصمیمگیری آنها از سوی افکارعمومی رصد میشود و مورد سوال قرار میگیرد.
تابش با اشاره به حضور ۷ فیلم با کیفیت در بخش ملی تصریح کرد: در این دوره از جشنواره توجه به وجوه بینالمللی سینمای کودک که به فراموشی سپرده شده بود، دوباره ایجاد شده است و تلاش همکاران ما این بوده است که در بخش بینالملل آثار خوبی را به نمایش بگذارند. همچنین کمیتهای متشکل از صاحبنظران کارآفرینی تشکیل دادیم که زمان اکران این هفت فیلم توسط این کارگروه تحلیل اقتصادی بشود.
وی تصریح کرد: به این مساله مهم توجه داشتهایم که صنایع مجاور صنعت سینما اهمیت زیادی در بخش تولید دارند. نگاه دقیق به فیلمهای کوتاه و بلند سینمایی و انیمیشنها همه نشان میدهند که جشنواره سیودوم متفاوت است.
تابش به برگزاری سومین المپیاد فیلمسازی در طول برگزاری جشنواره اشاره کرد و افزود: خوشحالم که اعلام میکنم امسال در کنار جشنواره سی و دوم، المپیاد نوجوانان هم برگزار میشود که میزبان ۹ تن از پیشکسوتان حوزه کودک خواهد بود. امسال در بخش المپیاد فیلمسازی اولویتی قرار دادیم و آن اینکه برگزیدگان دوره قبل به شرط رعایت سنی، حضور داشته باشند.
وی با تاکید براینکه المپیاد فیلمساز به دنبال استعدادیابی است، تصریح کرد: المپیاد میخواهد برگزیدگان رها نشوند. در این دوره نهادهایی که میتوانند به نوجوانان کمک کنند، در کنار نوجوانان حضور دارند و علاوه براین، تقویت نگاه سینمایی نوجوانان بسیار مهم است. امیدواریم که در سالهای آتی این المپیاد به شکل یک رویداد مستقل بتواند به کارش ادامه دهد.
مدیرعامل بنیادسینمایی فارابی با اعلام بزرگداشتهای جشنواره سیودوم اضافه کرد: جشنواره امسال به پاس زحمات سه تن از پیشکسوتان در حوزه کودک و نوجوان از مهین جواهریان (کارگردان انیمیشن)، علیرضا رضاداد (مدیر و کارشناس سینمای کودک و دبیر اسبق جشنواره) و مریم سعادت (بازیگر)تجلیل خواهد کرد.
دبیر سیودومین جشواره فیلم کودکو نوجوان در ادامه به بیان آماری از فیلمهای حاضر در این دوره پرداخت: از مجموع آثار خارجی، ۲۰۰ فیلم به جشنواره راه یافته که ۴۲ فیلم برای بخش مسابقه انتخاب شده است. آثار ایرانی ۲۷۷ فیلم بودند و ۲۰۵ فیلم ارزیابی شده است. مجموع آثار ایرانی راه یافته ۳۶ فیلم هستند و مجموع آثار بخش وبسری هم ۳۹ عنوان است.
وی به حضور چهرههای مهم و تاثیرگذاری در حوزه بینالملل ه اشاره کرد و افزود: جشنواره کودک و نوجوان نماد دیپلماسی عمومی است؛ مخصوصا در زمانی که دشمنان ما تلاش میکنند چهرهای نامناسب را از کشور ما نشان بدهند. خوشبختانه شرکتکنندههایی از کشور ترکیه حضور دارند و ۲۸ ورکشاپ بینالمللی و همچنین ۲۷ کشور مهمان در این دوره حضور خواهند داشت.
تابش ادامه داد: در این دوره با ایجاد کتابخانه ویدیویی، دعوت از توزیعکنندگان منطقهای و بینالمللی و تعریف خدمات جدید برای میهمانان بخش بینالملل، تلاش کردهایم صنعت تصویر در حوزه کودک و نوجوانان را در فضای بینالمللی بازتعریف کنیم.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی تصریح کرد: این بازتعریف، منطبق با رویکرد رونق تولید ملی و طبیعتاً همگام با سیاستهای حاکم بر کشور انجام پذیرفته و به گمان ما، با توجه به زبان مشترک تصویر در میان کودکان تمام دنیا، میتواند افق جدیدی پیش روی سینمای کشور بگشاید.
وی جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان را یکی از جشنوارههای مهم در منطقه دانست و اضافه کرد: مقررات جشنواره بسیار شفاف و روشن است. در این دوره جشنواره دبیر، چهرههای متخصص را در کنار هم جمع کرده و من هم به تصمیمات هیات انتخاب احترام می گذارم، من میدانم که
دبیر سیودومین جشنواره کودک و نوجوان درباره فیلمهای راه نیافته به جشنواره نیز گفت: ما رویکردهایی را در زمینه محتوایی و... مطرح کردیم که آثار بر این اساس انتخاب شدند. همه تلاش ما این است که از استعداهای نو و فیلمهای باکیفیت که برای کودکان مناسب هستند، در جشنواره حاضر باشند و از لحاظ جامعهشناسی و روانشناسی یکسری استانداردها را رعایت کنیم.
وی تصریح کرد: در بنیاد سینمایی فارابی چند قول و قرار گذاشتیم که یکی از آنها این بود که به هر قیمتی برای کودکان فیلم نسازیم. شوراها را تغییر دادیم و جوانسازی در شوراها به وجود آمد که افکار، اولویتها و ایدههای جدید لحاظ شود.
تابش با بیان اینکه پرداختن به وضعیت اکران کودک نیز از دیگر کارهای صورت گرفته است، افزود: در این مورد کاملا اصلاحاتی انجام شده به طوری که هر فصل یا هر دو ماه یکبار یک نماینده فیلم کودک و نوجوان در اکران حضور دارد. با تولید فیلمهای خوب و جذاب برای کودکان سرگروهها برای اکران فیلمها راغب خواهند شد.
دبیر سیودومین جشنواره فیلم کودک و نوجوان ادامه داد: باید ذائقه بچهها را بدانیم و این نکته را هم فراموش نکنیم که جهان فیلمسازی برای این نسل تغییر کرده به دلیل اینکه بچهها بازیهایشان متفاوت شده و به شکل اینترنتی و در گوشی موبایل و... بازی میکنند.
وی با تاکید بر نگاه خاص هیات انتخاب به هفت فیلم بخش ملی افزود: این فیلمها ظرفیتهای خوبی برای ارتباط با صنایع مجاور دارند و بعد از جشنواره با تهیهکنندهها و کارگردانان این هفت فیلم جلساتی خواهیم داشت که کدام فیلمها در اکران شانس خوبی دارند. درواقع ما به صورت رایگان به عوامل این هفت فیلم مشاوره خواهیم داد.
تابش اضافه کرد: این شاخصه برای ما مهم بود که فیلمهای منتخب در عرصه جهانی بتوانند نمایندههای خوبی برای سینمای کودک و نوجوان ایران باشند.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی با اشاره به همکاری تیم جشنواره در اصفهان و آموزش و پرورش در این دوره ادامه داد: مهمترین مصرفکننده محصولات فرهنگی دانشآموزان هستند و اشتیاق معلمان هم برای دیدن فیلمها توسط بچهها، بسیار خوب است. درخواست ما از آموزش و پرورش این است که تعامل خوبی با جشنواره داشته باشد.
وی درباره تعامل با رسانه ملی و آیپیتیویها بیان داشت: صدا و سیما میتواند بهره خود را از این جشنواره ببرد. همچنین آیپیتیویها (رسانههای تعاملی) و رسانههای نوین نیاز زیادی به ارتباطگیری با مخاطبان کودک دارند و امیدوارم این دوره از جشنواره این فرصت را به آیپیتیویها بدهد.
تابش با تاکید بر اینکه جشنوارهای مثل جشنواره کودک، چارهای جز روزآمدی ندارد، اضافه کرد: با توجه به اینکه دسترسی کودکان به وبسری ها زیاد است، در این دوره از جشنواره بخش جدید وبسری را اضافه کردیم و اضافه شدن این بخش بیشتر تذکریبرای توجه فعالان صنعت تصویر به این موضوع بود.
دبیر سیودومین جشنواره بینالمللی فیلم کودکان و نوجوانان گفت: امسال پنلهای مشترک در جشنواره حضور دارند و امیدواریم بتوانیم تعامل خوبی داشته باشیم.
وی همچنین به حضور خواهرخواندههای اصفهان در این دوره جشنواره اشاره کرد و ادامه داد: شهرهایی مثل ایروان، کوالالامپور، سنپترزبورگ و ... از جمله این خواهرخواندهها هستند. همچنین فیلمهای تولید شده از چند کشور هم در این رویداد حضور دارند.
تابش در پایان با ابراز امیدواری از اینکه در این دوره به اهدافی که برایشان تلاش کردهایم، دست پیدا کنیم، افزود: همه تلاش من و همکارانم در تهران، اصفهان، سازمان سینمایی و بنیاد فارابی با این هدف بوده که امسال جشنواره باکیفیت، مناسب و خوبی را برگزار کنیم.
ارسال نظر