چالشهای دنبالهدار میان "زندهماندن" مردم و "ورشکستگی" سینماها
فاتحه اکران 99 خوانده شد؛ حق با سینماداران است یا ستاد ملی کرونا؟!
سینماآنلاین: تمدید تعطیلی یکهفتهای مراکز فرهنگی و سینماها در تهران، باعث شده تا عدهای با انتخاب کلید واژه «تعطیلی اندیشه» نسبت به تصمیم ستاد ملی کرونا مخالفت کنند اما در شرایطی که اوضاع در موج سوم کرونا هر روز و هر لحظه وخیم تر میشود حق با سینماداران است یا ستاد ملی کرونا؟
به گزارش خبرنگار سینماآنلاین؛ ظاهرا کرونا حالا حالاها قرار نیست دست از سر کسب و کارها بردارد و در میان تمام کسب و کارها، دیواری کوتاهتر از مراکز فرهنگی و هنری برای تعطیلی پیدا نمیشود. انگاری که در کشور ما هنر و پیشهوری هنر شغل محسوب نمیشود و پای ثابت تمام تعطیلیهای کرونایی سالنهای سینما و تئاتر هستند. حرفهای که در کشور صدهاهزار و شاید میلیونها نفر به طرق مختلف در بخشهای مختلف هنر اعم از سینما،تئاتر،موسیقی،تجسمی و ... مشغول به کسب درآمد و گذران زندگی از طریق آن هستند اما اولین قدم برای مقابله با کرونا در جامعه تعطیلی این مراکز هستند. علت هم کاملا مشخص است؛ سالنهای سینما، تئاتر و کنسرت به عنوان محل تجمع افراد مختلف دارای ریسک بالای انتقال و خطرپذیری ابتلا به کرونا تشخیص داده شدهاند.
همین چند روز قبل در خبرها خواندیم که امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه از بیم گسترش موج سوم کرونا در کشورش طرحی مانند حکومت نظامی در چندین شهر بزرگ فرانسه را پیشنهاد داده تا پس از یک قرنطینه 6 هفتهای، اوضاع در مقابل این ویروس چموش و بد بدن کنترل شود. نکته اصلی این خبر هم در همین است، تعطیلی گسترده برای عدم گسترش ویروس کرونا. موضوعی که بارها و بارها مورد تاکید سینماداران و بسیاری از افراد شاغل در بدنه سینماداری مورد اشاره و اعتراض قرار گرفته که چرا در ایران فقط و فقط مراکز فرهنگی و هنری در هر حالتی در صف اول تعطیلی قرار میگیرند و چرا کسب و کارهای دیگر همچنان فعالانه و بدون محدودیت مشغول هستند و در این شرایط آیا تنها راه انتقال کرونا سالنهای سینما و تئاتر هستند؟!
موضوعی که نباید با تحلیلهای غلط و اشتباه تبدیل به آدرس غلط شود. بحث بر سر چرایی تعطیلی سالنهای سینما و تئاتر نیست. بحث این است که آیا متولی فرهنگ و هنر در مقابل سایر اصناف و مشاغل از قدرت چانهزنی کمتری برخورددار است که در هر نوبت اولین گزینه برای تعطیلی مراکز فرهنگی انتخاب میشوند و آیا مشاغل پرخطر دیگری مانند رستورانها،کافهها،فروشگاههای زنجیرهای، مراکز خرید و پاساژها هیچ خطری بابت ابتلا به کرونا برای مردم ندارند؟!
متولیان فرهنگ و هنر و مسولان ستاد ملی کرونا که اتفاقا وزیر ارشاد و رئیس سازمان سینمایی هم جزو اعضای آن هستند حالا با چالشی بزرگ روبرو هستند. ادامه اجنتاب ناپذیر کرونا (که البته متاسفانه به دلیل برخی سوء مدیریتها و رعایت نکردن بسیاری از بدیهیات توسط مردم سایه وحشت آن تا مدتها بر سر کشور باقی خواهد ماند) حوزه فرهنگ و هنر و معیشت هنرمندان را با خطر بزرگ ورشکستگی مواجه کرده است و در این میان اولین و راحتترین کار، تعطیلی مراکز هنری انتخاب شده است اما درحالیکه تمدید تعطیلی یکهفتهای مراکز فرهنگی و سینماها در تهران، باعث شده تا عدهای با انتخاب کلید واژه «تعطیلی اندیشه» نسبت به تصمیم ستاد ملی کرونا مخالفت کنند و در شرایطی که اوضاع در موج سوم کرونا هر روز و هر لحظه وخیم تر میشود حق با کدام گروه است؟ سینماداران و صاحبان سالنهای تئاتر که در 8 ماه گذشته بیشترین آسیب را از کرونا و تعطیلیهای مرتبط با آن متحمل شدهاند یا ستاد ملی کرونا که ظاهرا بین خطر ورشکستگی اهالی هنر و حفظ جان حداکثری مردم، گزینه "زنده ماندن" مردم را انتخاب کرده است.
اما ای کاش ستاد ملی مقابله با کرونا برای سایر تجمعات و فعالیت سایر مشاغل نیز، برای -حفظ جان مردم- رفتاری شبیه به مراکز فرهنگی هنری را در پیش بگیرد!
ارسال نظر