قصه مردی که همه مردم ایران حداقل یکبار محصولش را استفاده کردند!
ثقفی: مستند «خودکار» پاسخی به همه مجهولات "خودکار بیک" و مداد "سوسمار نشان" است
کارگردان مستند «خودکار» گفت: سال 96 و پس از آشنایی با آقای روفوگران متوجه شدم هیچ مستندی درباره ایشان ساخته نشده و از جائیکه همه ایرانیها حداقل یکبار خودکار بیک را دست گرفتهاند تصمیم گرفتم مستندی درباره ایشان بسازم که پروسه راضی کردن آقای روفوگران برای جلوی دوربین آمدن نزدیک به یکسال طول کشید.
محمد ثقفی کارگردان مستند «خودکار» که در چهارمین جشنواره مستند تلویزیون هم حضور دارد در گفتوگو با خبرنگار سینماآنلاین درباره ساخت این مستند پرتره گفت: «خودکار» یک مستند پرتره درباره زندگی علیاکبر روفوگران پدر نوشت افزار ایران است. کسی که برای اولین بار خودکار بیک و مداد سوسمار نشان را در ایران تولید کرد. کارآفرینی که یک زندگی بسیار پرفراز و نشیبی را قبل و بعد از انقلاب داشته و بعد از آنکه کارخانهاش در اوایل دهه 70 دچار مشکل میشود و بعد دوباره تولید را چند سال بعد شروع میکند واساسا کلمه خودکار اصطلاحی است که ایشان روی این نوشتافزار جدید در دهه 40 میگذارد.
وی افزود:همچنین یک روایت مختصری از تاریخچه ورود نوشتافزار به ایران در این مستند مطرح میشود اما تم کلی مستند پرتره خود علی اکبر رفوگران به عنوان یک کارآفرین نمونه و کسی که صنعت نوشتافزار ایران را متحول کرد است.
ثقفی همچنین در خصوص نحوه آشنایی با علیاکبر روفوگران و شکل گیری ایده ساخت مستند «خودکار» به سینماآنلاین گفت: سال 96 در مراسمی که در اتاق بازرگانی به منطور تجایل از کارآفرینان نمونه برگزار شده بود با ایشان آشنا شدم و آنجا متوجه شدم کسیکه "خودکار بیک" را وارد ایران کرد نه تنها خوشبختانه در قید حیات است بلکه همچنان فعالانه در حوزه تولید نیز مشغول است. یک تحقیقات اولیه کردم و متوجه شدم که در مورد آقای روفوگران هیچ مستندی ساخته نشده و از جائیکه همه ایرانیها حداقل یکبار خودکار بیک را دست گرفتهاند مستندی درباره ایشان بسازم که پروسه راضی کردن آقای روفوگران برای جلوی دوربین آمدن نزدیک به یکسال طول کشید.
این مستندساز تاکید کرد: در این مستند سعی کردم در مورد تمامی سوالات و مجهولات ذهنی مردم در خصوص برند "بیک" صحبت کنیم، اینکه این محصول از کجا آمده؟،آیا در حال حاضر تولید میشود؟ و سرنوشت آن چه شد را در مستند «خودکار» مطرح کردیم و برایم جالب بود که زندگی ایشان را به تصویر بکشم و در نهایت سال 97 کار شروع و تابستان 98 فیلم به پایان رسید و برای اولین بار در سیزدهمین جشنواره سینماحقیقت در بخش کارآفرینی به نمایش در آمد که با استقبال همراه بود و موفق به کسب جایزه سوم این بخش هم شدیم.
وی در ادامه تصریح کرد: علاوه بر اینکه در مستند «خودکار» تاریخچهای از ورود نوشتافزار به ایران را میبینیم، در کنار هر کسی که اگر نوستالژی خودکار بیک و مداد سوسمار نشان را داشته باشد فکر میکنم تماشای این مستند برایش جذاب خواهد بود و در کنار آن من سعی کردم تعدادی هم خورده داستان وارد کار کنم تا از یک روایت کند و کسلکننده فاصله بگیریم و با توجه به داستانهایی از مقاطع مختلف زندگی آقای روفوگران را روایت کردهایم کار کمی هم جنبه انگیزشی پیدا کرده بخصوص برای کسانی که علاقهمند به حوزه تولید هستند.
ثقفی در خاتمه گفتوگوی خود با سینماآنلاین اظهار داشت: آقای روفوگران جنگ جهانی دوم،کودتای 28 مرداد،انقلاب اسلامی،جنگ تحمیلی و تحریمها را درک کرده و تا امروز که 90 ساله هستند و با تمام شرایط و سختیها هیچگاه دست از تولید نکشیده و هنوز با انرژی و قدرت در حوزه تولید فعال است و چندین سالی هم میشود که بحث عطربیک را در کنار خودکار و مداد راهاندازی کرده است. ایشان با وجود رکود در مقطعی هنوز دست از تلاش نکشیده و حتی قصد دارد چند برند دیگر را نیز به نام خودش وارد بازار کند.
ارسال نظر