یک موضوع واحد و دو رای متفاوت از طرف نمایندگان مجلس!
رای مجلس دهم به نفع ارشاد/ مجلس یازدهم به دنبال مدیریت نمایش خانگی توسط تلویزیون
سینماآنلاین:چند روز بعد از بیانیه صریح شورای عالی تهیهکنندگان و جامعه صنفی تهیهکنندگان سینمای ایران در مخالفت با تغییر مدیریت فضای مجازی از وزارت ارشاد به صدا و سیما، حالا خبر رسیده که تعدادی از نمایندگان مجلس یازدهم در تلاش برای تغییر مصوبه مجلس دهم به نفع تلویزیون هستند.
به گزارش خبرنگار سینماآنلاین؛ دعوا و «بِکِش بِکِش» بین دو نهاد فرهنگی کشور بر سر مدیریت محتوا در فضای مجازی و شبکه نمایش خانگی کم کم دارد تبدیل به یک یارکشی و جنگ قدرت اساسی میشود.هنوز یک هفته از مصاحبه معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی و جوابیه سانتا و ورود رئیس کمیسیون مجلس به این دعوا نگذشته که حالا خبر میرسد ۲۶ نماینده مجلس برای اصلاح قانون مدیریت شبکه خانگی به نفع صدا و سیما وارد عمل شدهاند و در سوی مقابل نیز احمد مازنی رئیس کمیسیون فرهنگی سابق مجلس نیز به صراحتا از قانونی بودن نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر شبکه نمایش خانگی صحبت کرده است.
در خبری که امروز سینمادیلی نقل کرده آمده است:«خبر رسیده است که 26 نماینده مجلس شورای اسلامی در قالب طرح یک اصلاحیه در صحن علنی، بهدنبال افزودن تبصرهای به قانون مرتبط با وظایف وزارت ارشاد هستند که بر اساس آن تأکید شده است: «صدور هر گونه مجوز نظارت بر فرآیند تولید و پخش کلیه برنامههای رادیویی و تلویزیونی از جمله ساختارهای مستند، مسابقات، انیمیشن، سریال، برنامههای گفتگومحور و ترکیبی برعهده سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران میباشد.»
امضای این طرح برای افزودن تبصره فوق به قانون مرتبط با وظایف نظارتی ارشاد، را میتوان مهر تأییدی بر اظهارات طباطبایینژاد دانست مبنیبر اینکه چنین قانونی در حال حاضر وجود ندارد. از سوی دیگر تلاش نمایندگان مجلس برای تصویب قانون جدید در حوزه افزایش اختیارات صداوسیما برای نظارت بر فضای مجازی در تناقض با اظهارات رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس مبنیبر وجود چنین قانونی از پیش است!
در شرایطی که این نمایندگان مجلس با درخواست اصلاحیه تایید کردهاند قانون فعلی به نفع وزارت ارشاد است به نظر میرسد مسئولان سازمان سینمایی و مدیران خانه سینما با کنار گذاشتن اختلافات بیهوده بتوانند با رایزنی با نمایندگان مانع از تغییر قانون به نفع صدا و سیما شوند.
اما در حالی که سینمادیلی از طرح نمایندگان مجلس یازدهم برای اصلاح قانون مدیریت شبکه خانگی خبر داده، خبرگزاری ایلنا با انتشار مصاحبهای از حجتالاسلام احمد مازنی نماینده مردم تهران در مجلس دهم و رئیس سابق کمیسیون فرهنگی مجلس زوایای دیگری از این دعوای عجیب بین دو نهاد فرهنگی را مشخص کرده است.
به گفته حجت الاسلام مازنی:«اکثریت اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در دوره دهم در نهایت به یک جمعبندی و تعریف رسیدند و در قانون «اداره صداوسیما» مشخص کردند که تولید آثار و محصولات صوتی و تصویری با اعطای مجوز از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت بگیرد».
رئیس سابق کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: قرار بر این شد که اگر فردی قصد تأسیس یک شبکه تلویزیونی اینترنتی داشته باشد، مجوز آن از سوی صداوسیما صادر شود اما تولیداتی همچون فیلم سینمایی، سریال و یا مشابه آن طبق چهار دهه گذشته تنها با نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت بگیرد.
مازنی با انتقاد از برخی اقدامات صورت گرفته در روزهای اخیر در خصوص تغییر مرجع اعطای مجوز برای تولید محصولات صوتی و تصویری خانگی، عنوان داشت: متاسفانه جریانی که ایجاد محدودیت را نمیتواند از طریق دولت فعلی دنبال کند، به نام «اخلاق» و «اصول و ارزشها» دفاع از «فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی» سعی میکند وظایف ذاتی اعطا شده از سوی یک نهاد انتخابی هم چون وزارت ارشاد را، به صداوسیما منتقلکند.
رئیس سابق کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: برخی از افراد تفسیری از شواری نگهبان در خصوص اصل ۱۷۵ قانون اساسی را در دورانی که بنده در کمیسیون فرهنگی حضور داشتم، مطرح میکردند که بر اساس آن تلاش میکردند مسائل مرتبط با صوت و تصویر فراگیر را به صداوسیما محول کنند، اما در همین موضوع نیز مباحث مختلفی شکل گرفت و در نهایت این نتیجه اعلام شد که آنچه از طریق وزارت ارشاد در حوزه اعطای مجوز برای تولید آثار صوتی و تصویری خانگی شکل میگیرد، هیچ ارتباطی با صوت و تصویر فراگیر مرتبط با مأموریت صداوسیما ندارد.
حجتالاسلام مازنی تأکید کرده است: در شرایطی که جهان امروز به سوی حمایت از رسانههای آزاد و متعدد حرکت میکند، در کشور شاهد هستیم وظایف تولید محصولات خانگی نیز به رسانهای اعطا میشود که با وجود ۶۰ هزار نیرو، پویایی لازم را نداشته و در قبال فعالیتهای خود نیز به جایی پاسخگو نیست.
او با مخاطب قرار دادن اعضای کمیسیون فرهنگی در مجلس یازدهم، بیان داشت: بنده تقاضا میکنم اعضای جدید کمیسیون فرهنگی با بررسی پیشینه اقدامات صورت گرفته، جلوی بدعتگذاری در اعطای مجوز از سوی صداوسیما را بگیرند.
این نماینده سابق مجلس در خاتمه صحبتهایش با بیان اینکه «قانون اجازه نمیدهد تغییر مرجع در اعطای مجوز برای تولید آثار صوتی و تصویری خانگی صورت بگیرد و اقدامات صورت گرفته اخیر؛ تنها بر اساس برداشت این افراد از موضوع «صوت و تصویر فراگیر» است» گفته است: این دست از اقدامات در نهایت منجر به آن خواهد شد که وظایف وزارت ارتباطات، وزارت ارشاد و حتی سازمان تبلیغات نیز برعهده رسانه ملی قرار بگیرد که این مسأله شرایط بهتری را رقم نخواهد زد.
براساس این گزارش، در شرایطی که دعوای بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیما بر سر مدیریت محتوا در فضای مجازی و شبکه نمایش خانگی هر روز ابعاد تازهتری به خود میگیرد که هنوز شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی که به گفته حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی تصمیمگیرنده اصلی در این مورد هستند هیچ مصوبهای در این خصوص صادر نکردهاند و ورود مجلس نیز باعث پیچیدهتر شدن کلاف سردرگم این نزاع فرهنگی شده است.
ارسال نظر