سیاست زدگی سینمای هالییود در «بیروت»
نگاهی به فیلم مذاکره کننده ساخته براد اندرسون
سینماآنلاین:استفاده ابزاری ایالات متحده آمریکا از ابزار هنر به ویژه سینما باعث شده تا سیاستمداران این کشور هر زمان که در عرصه های سیاسی دچار چالش می شوند با این حربه سیاست ها و اهداف استکباری خود را در جهان تبیین نمایند.
به گزارش سینماآنلاین، یکی از این فیلم ها که در این زمینه تلاش دارد تا نقش تاثیرگذار آمریکا در منطقه خاورمیانه و نفوذ این کشور بر معادلات سیاسی آن را رقم بزند فیلم بیروت است.
این فیلم که نام دیگر آن مذاکره کننده است به کارگردانی براد اندرسون و نویسندگی تونی گیلروی نویسنده فیلم آرماگدون و چند فیلم دیگر هالیوود، توسط کمپانی بلیکر استریت ساخته شده است و در آن بازیگرانی همچون «جان هم»، «جی پاتر»، «لیلا بختی»، «کیت فلیتوود»، «مارک پلگرینو»، «کالین استینتن»، «مصطفی توکی» و… به ایفای نقش پرداخته اند و در مراکش مراحل تصویر برداری آن انجام شده است.
روایت فیلم بیروت از سال 1972 (زمان جنگهای داخلی لبنان) آغاز میشود؛ «میسن اسکایلز» (با بازی جان هم) دیپلمات آمریکایی در لبنان است که به همراه همسرش «نادیا» (لیلا بختی، بازیگر مراکشی الاصل ساکن فرانسه) زندگی میکند و به تازگی سرپرستی پسر 13 ساله فلسطینی به نام «کریم» که خانوادهاش را از دست داده و در اردوگاه فلسطینیان در لبنان زندگی میکرده است را بر عهده گرفتهاند.
در شبی که اسکایلز میزبان مهمانان متعددی است، او با دوستش «کال رایلی» (مارک پلگرینو) افسر سیا مواجه می شود که می خواهد از کریم، راجع به برادرش سئوالاتی بپرسد؛ کال اطلاعاتی به دست آورده که برادر کریم در کشته شدن ورزشکاران رژیم صهیونیستی در سال 1972 مونیخ دست داشته است؛ در این گیر و دار خانه میسن اسکایلز توسط برادر کریم، مورد حمله قرار گرفته و کریم را میربایند و همسر میسن، نادیا، توسط مهاجمان کشته میشود.
10 سال بعد، اسکایلز تبدیل به یک فرد الکلی شده و به عنوان یک کارفرمای بیمه در انگلستان کار میکند؛ در حالی که اسکایلز داوری یک موضوع شغلی را بر عهده دارد فردی به نام «سولی» با او ملاقات میکند و میگوید یک مشتری قدیمی، از طرف دولت ایالات متحده است؛ سولی در کافه ناگهان به اسکایلز میگوید که لازم است برای یک سخنرانی علمی به لبنان برود و به او پول، بلیت هواپیما و گذرنامه هم داده میشود.
اسکایلز در ابتدا مقاومت میکند اما در نهایت تصمیم میگیرد به بیروت سفر کند؛ او با مقامات وزارت امور خارجه، دونالد گینس، گری رووزاک و فرانک شالن همراه با افسر سیا، سندی کروده ملاقات میکند و متوجه میشود که کال رایلی به تازگی در لبنان ربوده شده و آدمربایان فقط خواستار مذاکره با اسکایلز هستند.
در نهایت اسکایلز با آدم ربایان ملاقات میکند و متوجه میشود که کریم رهبر سازمان است؛ کریم در مذاکره خواستار آزادی برادرش «رامی» در ازای دیپلمات آمریکایی میشود و طرفهای آمریکایی اعتراض میکنند که او را در اسارت ندارند، اما کریم اصرار میکند که برادرش در اسارت اسرائیلیهاست و طرف آمریکایی باید با مقامات اسرائیلی مذاکره کند تا رامی را با دیپلمات آمریکایی معاوضه کند و تهدید می کند که اگر این کار انجام نشود او دیپلمات آمریکایی را به ایران تحویل خواهد داد.
اسرائیلیها در ابتدا در اختیار داشتن برادر کریم را در اسارت خود در زندانهای مخفی، انکار میکنند، اما در نهایت این قضییه را پذیرفته و شرایط مبادله فراهم میشود؛ در حین تبادل، رامی توسط یک تیرانداز جوخه ترور موساد ترور میشود؛ آمریکاییها از این صحنه جان سالم به در میبرند و در واقع اسکایلز ماموریت خود را به عنوان مذاکره کننده با موفقیت انجام میدهد و فیلم به پایان میرسد.
آنچه در این فیلم بیش از همه به نمایش درمی آید شبیهسازی دولت ترامپ است و بیانگر دیدگاه نژادپرستانه و برتری نژادی آمریکا است که از دشمنان خود شخصیتهای ترسناک و خطرناک به تصویر میکشد. ضمن اینکه دراین فیلم نقش کریم نماد فلسطینیهایی است که در آخر به یک آدمکش تبدیل میشوند، در مقابل تلاش میشود آمریکاییها را افرادی معرفی کند که بیشتر اهل مذاکره هستند تا جنگ.
نکته پایانی در مورد این فیلم این است که سینمای هالیوود با نمایش بیروت قصد دارد آمریکا را منجی و نجات دهنده مردم جهان معرفی کند که در این فیلم کاملا مشهود است.
ارسال نظر